PRAVILA O PRIVATNOSTI OPISUJU:

-Informacije koje prikupljamo, način na koji ih prikupljamo i razloge zašto ih prikupljamo

-Kako koristimo te informacije i s kime ih dijelimo

-Način kako ćete Vi pristupiti tim informacijama i ažurirati ih

-Zaštita Vaših informacija


O VAMA PRIMAMO VIŠE RAZLIČITIH VRSTA PODATKA NA NEKOLIKO NAČINA :

Registracijski podaci

Prilikom registracije obavezni ste unijeti Vaše ime i prezime, datum rođenja, e-mail, spol, fakultet i profilnu sliku. Vaše ime i prezime, spol, profilna slika i fakultet se tretiraju kao potpuno javne informacije. Email se ne prikazuje javno, a o formatu prikaza dauma rođenja sami odlučujete(da li ćete prikazati samo datum rođenja, samo godinu rođenja, ili ga nećete uopšte prikazati).

Informacije koje dijelite

Informacije koje ste odlučili dijeliti npr. dijeljenje statusa, postavljanje fotografija, komentarisanje, označavanje da vam se sviđa neka stranica, dodavanje prijatelja, isticanje da ste u vezi itd.

Informacije koje drugi dijele o Vama


Informacije o vama prikupljamo od vaših prijatelja i ostalih, npr. kada neko prenese Vaše lične(osobne) podatke, postavi Vašu fotografiju, označi Vas u statusu ili fotografiji itd.

Ostale informacije koje primamo o Vama

-Informacije o Vama primamo svaki put kad koristite platformu BHstudenti, prilikom pregleda profila ostalih korisnika, traženja stranice ili prijatelja, slanja i primanja poruka itd.
-Informacije primamo s kompjutera, mobitela ili drugih uređaja koje koristite za pristup platformi BHStudenti kao što su IP adresa i identifikacijski broj mobilnog uređaja. Ove informacije se obično prikupljaju pomoću serverskih log datoteka ili web-log datoteka ("log datoteka"), setova za razvoj softvera mobilnih uređaja i tehnologija praćenja poput cookiesa (kolačića) u pregledniku. One služe za prikupljanje i analizu određenih vrsta tehničkih informacija. Neki od cookiesa koje postavljamo na Vaš kompjuter povezani su s Vašim korisničkim ID brojem (brojevima).
-Kada na platformi BHstudenti objavljujete fotografije ili videozapise, mogli bismo primiti i dodatne vezane podatke (metapodatke) kao što su vrijeme, datum i mjesto snimanja fotografije ili videozapisa.


KAKO KORISTIMO INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO

Mi prikupljamo, pohranjujemo i koristimo Vaše podatke kako bi vam pružili sigurno, nesmetano, učinkovito i prilagođeno iskustvo. Na primjer, informacije prikupljene od vas možemo koristiti na jedan ili više od sljedećih načina:

-za Analiziranje korištenja naših aplikacija i usluga što nam omogućuje unapređivanje usluga
-za Pružanje personaliziranijeg iskustva
-za obavještavanje korisnika o ažuriranju platforme BHstudenti
-za isporuku targetiranog oglašavanja
-za kreiranje vašeg korisničkog računa
-za sprječavanje prevare ili potencijalno nezakonitih radnji
-za analizu trendova i prometa korisnika te prikupljanje statističkih podataka
-za rješavanje sporova i otklanjanje problema

DIJELJENJE INFORMACIJA

Javni podaci


Odaberete li svoje podatke učiniti javnima, bit će vidljivi svima a to za te podatke znači sljedeće:

-mogu se povezati s Vama (npr. vašim imenomi prezimenom, profilnim slikama, naslovnim fotografijama, korisničkim ID-om, korisničkim imenom itd.);
-mogu se prikazati kada netko izvrši pretraživanje putem platforme BHstudenti ili alata za javno pretraživanje;

Iako nam prihvatanjem ovih pravila dopuštate da koristimo Vaše lične (osobne) javne podatke, Vi ste u svakom trenutku vlasnik svih svojih podataka. Vaše nam je povjerenje važno, zbog čega ćemo podatke koje primamo o Vama dijeliti s drugima isključivo pod sljedećim uvjetima:

-uz vaše dopuštenje,
-obavijestili smo Vas o tome, npr. putem ovih pravila
-vašim javnim podacima bez naknade raspolažemo sve dok ih ne izbrišete, osim u slučaju da ste taj sadržaj podijelili s drugima a oni ga nisu izbrisali.
-ukloniti ćemo Vaše ime i prezime i sve ostale podatke kojima bi vas se moglo identificirati. Podatke svojim klijentima ili partnerima u oglašavanju predočavamo tek nakon što uklonimo Vaše ime i prezime i sve ostale podatke kojima bi Vas se moglo identificirati ili ih kombiniramo s podacima drugih osoba tako da ih se u konačnici ne može povezati sa Vama.


POSTAVKE O PRIVATNOSTI

U sklopu platforme BHstudenti možete napraviti veliki broj izmjena u postavkama o privatnosti onako kako Vi to želite. Također prilikom dijeljenja bilo koje stavke (slike, statusa,videozapisa itd.) možete odrediti kome će biti vidljiva. Privatnost možete određivati prilikom svakog pojedinačnog dijeljenja ali možete i odrediti generalnu postavku za svaku pojedinačnu stavku.

ZAŠTITA VAŠIH PODATAKA


Obavezujemo se da ćemo s Vašim podacima postupati savjesno i u skladu sa važećim zakonodavstvom u BiH (Zakonom o zaštiti ličnih podatka) i učiniti sve kako bi bili zaštičeni. Svaki korisnički račun zaštičen je šifrom, ali je i dalje važno da održavate sigurnost Vašeg računa i da nas odmah obavijestite o neovlaštenom korištenju. Iako poduzimamo razumne mjere opreza protiv mogućeg narušavanja sigurnosti platforme BHstudenti, baza podataka i evidencije naših korisnika, ni jedna web stranica ili Internet prijenos nije potpuno siguran, te ne možemo garantovati kako se neovlašteni pristup, hakiranje, gubitak podataka ili druge povrede nikada neće dogoditi. Pozivamo vas da poduzmete korake kako bi učinili Vaše (lične) osobne podatke sigurnim (ne postavljanjem jednostavnih i često korištenih šifri), te da se uvijek odjavite s računa nakon upotrebe.

IZMJENE

Zadržavamo pravo izmjene ovog pravilnika. O svakoj izmjeni korisnici će biti obaviješteni. Izmjene stupaju na snagu u trenutku objavljivanja.
Za sva pitanja ili eventualne nejasnoće u vezi pravila o privatnosti osjećajte se slobodnim da nas kontaktirate putem kontakt forme.

BHstudenti