O NAMA

Nastanak

Ideja o razvoju platforme BHstudenti rodila se usljed nedostatka kvalitetnih online sadržaja za studente u BiH. Razlog zašto smo odabrali platformu društvene mreže je brža interakcija među studentima, a samim tim i brže ostvarenje postavljenih ciljeva. Cilj nam je da stvorimo najveću online bazu studenata i studentskih informacija, kao i najveću alumni asocijaciju u BiH. Konstantno ćemo raditi na poboljšanju naših usluga i uvođenju novina, osluškujući Vaše želje i potrebe. Platforma je zamišljena kao sredstvo kojim ćemo zajedno doći do ciljeva koje smo postavili ili koje ćemo u budućnosti postaviti.

Ideje vodilje: -Unaprijeđenje međusobne saradnje i zajedničkog djelovanja studenata u cilju podizanja studentskog standarda u BiH bez obzira na nacionalnu, etničku ili vjersku pripadnost. -Pozicioniranje studenata u BH društvu na mjesto koje im i pripada, kao glavnog incijatora pozitivnih pokretačkih promjena. -Pozicioniranje BH univerziteta kao "riznica znanja" te aktivno uključivanje pojedinih fakulteta u donošenje i predlaganje odluka relevantnih za njihovo polje djelovanja.

Ciljevi: -Navjeća online baza u BiH svih informacija koji se tiču i mogu ticati studenata -Profiliranje platforme BHstudenti kao neophodne stavke u životu jednog BH studenta -Alumni asocijacija -Promovisanje pravih vrijednosti (znanja, rada, truda, poštenja itd.) -Promovisanje kulture i umjetnosti kao bitnih elementa društvene nadgradnje i čovjekovog života -Doprinos zaštiti čovjekove okoline i promovisanje prirodnih ljepota BiH -Promovisanje sporta i zdravog načina života

O platformi BHstudenti Platforma BHstudenti, kao što je već pomenuto, zasnovana je na principu društvene mreže. Ono što će nas razlikovati od ostalih društvenih mreža jesu naši ciljevi i ideje. Težimo i težit ćemo da postanemo "online meeting point" znanja, zdravih ideja, zajedništva i plemenitosti, jer samo na taj način možemo pozicionirati studenta na mjesto koje mu i pripada u BH društvu. Smatramo da jedan ovakav projekat može pospiješiti i ubrzati zbližavanje BH studenata, a samim tim ubrzati i olakšati borbu za studentska prava i studentski standard, jer zajedno smo mnogo jači. Na početku ćemo Vam ponuditi module "Stranice", "Ankete", "Događaji", "Market" i "Dokumenti", "Vijesti" i "Stipendije".

U modulu "Stranice" možete pronaći sve informacije o fakultetima i studentskim organizacijama mnogim druge organizacije. Sa svakom "stranicom" postoji mogućnost interakcije, tj. svaka stranica posjeduje polje za postavljanje i skidanje skripti, za disusije, za događaje, slike i videozapise te zid.

Modul "Market" omogućuje korisniku objavljivanje oglasa. Nastojali smo kategorije oglasa prilagoditi potrebama studenata, ali sve sugestije su dobro došle. Ono što je bitno razjasniti u vezi modula

"Dokumenti" je to da dokumenti koji se objavljuju u "Stranicama" i dokumenti u glavnom meniju nisu povezani. Dakle, ako postavite dokument u neku od "Stranica" isti neće biti prikazan u glavnom meniju već samo u toj "stranici". Na taj način će svaka "stranica" imati svoju bazu dokumenata.

 

BHstudenti Korak dalje